چگونه تلویزیون را از حالت فقط صدا خارج کنیم؟

تلویزیونی که در حالت فقط صدا قرار دارد!

در برخی مواقع ممکن است تلویزیون صدا داشته باشد، اما به جز یک صفحه سیاه تصویر دیگری نداشته باشد. این مورد یکی از مشکلاتی است که همواره برای انواع تلویزیون‌ها پیش می‌آید؛ البته ممکن است این مشکل تنها برای چند ثانیه به وجود بیاید و پس از آن خودکار برطرف شود یا اینکه به طور کامل تصویر قطع شود و صدا همچنان وصل باشد.

این مشکل به دلایل مختلفی به وجود می‌آید و روش‌های متعددی نیز برای برطرف کردن آن وجود دارد، به طور کلی روش‌های موجود مربوط به تعمیرات و تعویض قطعات و موارد مرتبط با پخش تصویر می‌شوند، در ادامه به صورت کامل به بررسی دلایلی که باعث می‌شوند تلویزیون فقط صدا داشته باشد می‌پردازیم و روش‌های برطرف کردن آن را برای شما شرح می‌دهیم.

چرا تلویزیون فقط صدا دارد؟

قطع شدن تصویر تلویزیون دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد. این دلایل ممکن است در برندهای متعدد، کمی با یکدیگر متفاوت باشند؛ اما به صورت کلی مواردی که در زیر توضیح داده شده‌اند، شایع‌ترین موارد در کلیه تلویزیون‌ها هستند.

  • خرابی بک لایت تلویزیون: مهم‌ترین عاملی که باعث می‌شود تلویزیون فقط صدا داشته باشد، خرابی بک لایت است. بک لایت منبع تامین کننده نور سفید موجود در تلویزیون برای پخش تصاویر هست. خرابی بک لایت یکی از شایع‌ترین دلایل در تلویزیون‌های  LED و LCD است.
  • خرابی برد مین تلویزیون: خرابی در برد مین می‌تواند دومین دلیل شایع قطعی تصویر تلویزیون باشد. برد مین وظیفه ایجاد سیگنال‌های مورد نیاز جهت نمایش در پنل تلویزیون را بر عهده دارد، برد مین به طور کلی به تمامی قسمت‌ها وصل است و هر مشکلی می‌تواند از خرابی این قطعه نشات بگیرد.

اگر در زمان روشن شدن تلویزیون نور کمی در پس زمینه نمایش داده می‌شود ولی تصویر قطع است به احتمال زیاد برد مین دچار خرابی شده است.

  • خرابی برد اینورتر: برد اینورتر که تیکان نیز نامیده می‌شود در بخش پنل قرار دارد و اتصال میان برد مین و لیکوئید را ایجاد می‌کند. تبدیل سیگنال‌ها و ترجمه آن‌ها برای لیکوئید بخشی از وظیفه برد اینورتر است که در صورت خرابی، تلویزیون تصویر نخواهد داشت.
  • خرابی برد تغذیه: برد تغذیه ولتاژ لازم برای هر بخش را تامین می‌کند، از سمت این برد برای بک لایک و پنل خروجی وجود دارد در صورتی که کابل‌های ارتباطی میان این قطعات یا خروجی‌ها دچار مشکل شوند، تلویزیون تنها صدا خواهد داشت.
  • خرابی وسایل جانبی: تمامی تلویزیون‌ها دارای برخی وسایل جانبی همچون گیرنده دیجیتال، آنتن هوایی یا به طور کلی هر وسیله و سیستمی که با استفاده از کابل به تلویزیون متصل می‌شوند، است. خرابی و ایراد در هر یک از قطعات جانبی، باعث از بین رفتن تصویر می‌شود.

تلویزیونی که فقط صدا دارد و تصویر ندارد!

مواردی که در بالا شرح داده شدند از مجموعه علت‌های مشترک قطع تصویر در تلویزیون‌های مختلف از کلیه برندهای موجود در دنیا هستند. خرابی در هر یک از موارد گفته شده در بالا به تنهایی می‌تواند باعث قطع کامل تصویر شود.

روش‌های وصل کردن تصویر قطع شده تلویزیون

اگر تصویر تلویزیون قطع شده است و تنها صدا از آن پخش می‌شود، نگران نباشید با شناسایی علت اصلی مشکل می‌توانید با استفاده از راه حل‌هایی که برای هر مشکل ارائه کرده‌ایم، تصویر را به حالت عادی بازگردانید. همانطور که مطالعه کردید این مشکل به صورت گسترده از خرابی بردهای مختلف تلویزیون نشات می‌گیرد، بردها قطعات حساسی هستند که تعمیر آن‌ها احتیاج به تخصص و دانش فنی لازم دارد.

اگر متوجه شدید که هر یک از بردها دچار مشکل شده است به هیچ وجه اقدام به تعمیر یا تعویض برد نکنید؛ زیرا نه تنها نمی‌توانید به درستی مشکل را تشخیص دهید و بر طرف کنید، بلکه امکان اینکه به سایر قطعات نیز آسیب وارد نمایید وجود دارد.

اگر کابل‌های اتصالی سایر دستگاه‌های خارجی مثل آنتن و مواردی از این قبیل دچار مشکل شده‌اند، می‌‌توانید خودتان به تنهایی اقدام به تعویض کابل کنید؛ اما برای دیگر مشکلات پیش آمده باید حتما با افراد متخصص و فنی در ارتباط باشید.

علت قطع شدن صدا و پخش تصویر

در برخی مواقع ممکن است، با حالت عکس این موضوع مواجه شوید و تلویزیون فقط تصویر پخش کند و صدایی نداشته باشد. علت قطع شدن صدای تلویزیون می‌توانند به دلیل خرابی در برخی از قطعات یا کابل‌ها باشد یا اینکه تنظیمات تلویزیون دچار مشکل شده باشند. همانند قطعی تصویر، به شما توصیه می‌کنیم که برای شناسایی و رفع مشکل قطع شدن صدا با افراد متخصص در این زمینه در ارتباط باشید.

بررسی کلی قطع تصویر تلویزیون و پخش صدا بدون تصویر

تلویزیون ممکن است گاهی صدا پخش کند؛ اما تصویر نداشته باشد که این مشکل به دلایل مختلفی از جمله خرابی بک لایت، برد مین، برد اینورتر، برد تغذیه و وسایل جانبی به وجود می‌آید. برای حل این مشکل ابتدا علت اصلی را شناسایی کنید؛ اگر مشکل از بردهای داخلی باشد، تعمیر آن نیاز به تخصص فنی دارد و بهتر است توسط متخصص انجام شود.

تعویض کابل‌های ارتباطی ساده را خودتان می‌توانید انجام دهید، اما برای مشکلات پیچیده‌تر حتماً از تعمیرکار حرفه‌ای کمک بگیرید تا از بروز آسیب‌های بیشتر جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین آموزش های جی پلاس