اصطلاح هوشمند بودن یک تکنولوژی، همواره یادآور منحصربفرد بودن است؛ درباره تلویزیون هوشمند نیز، این خاصیت وجود دارد! اما آیا میدانید تلویزیون هوشمند چیست؟ اصلا Smart TV چه ویژگیهایی دارد؟ مزایای یک smart TV نسبت به نمایشگرهای معمولی چیست؟ در این مقاله به تمامی این پرسشها و جواب «تلویزیون هوشمند یعنی چه؟» خواهیم پرداخت. با کمک تلویزیون های هوشمند یا Connected TV ها، میتونین از ویژگی های Web2.0 استفاده کنید، و موزیک و ویدیو آنلاین ببینید، و همچنین از آن بعنوان مرورگر استفاده کرده و یا تصاویر رو تماشا کنید!
تلویزیون هوشمند (CTV)، یک دستگاه با قابلیت اتصال به اینترنت و بلوتوث است؛ این نمایشگرها، با کمک سیستم عاملها میتوانند همانند یک گوشی هوشمند کار کنند! همچنین، هر Smart TV شامل یک پکیج نرم افزاری خاص خود است؛ این نرم افزارها عمدتا کاربردی بوده و برای لذت بیشتر مخاطب بر روی دستگاه نصب میشوند.
ویژگیهای تلویزیون هوشمند
امروزه اینترنت پرسرعت و قابلیت اتصال دستگاههای هوشمند به یکدیگر دو فاکتور مهم در محیط کار و زندگی افراد به حساب میآیند. از این رو، از سال 2008 به تدریج ساخت smart TV نیز در برنامه کاری شرکتها قرار گرفت. به طوری که در سالهای اخیر نمایشگرها از هوشمند هم هوشمندتر شدهاند! در واقع، این دستگاهها ضمن اتصال به اینترنت، میتوانند به ابزارهای دیگر نیز به صورت بیسیم متصل شوند. در ادامه به برخی ویژگیهای تلویزیون هوشمند اشاره میکنیم.
- قابلیت اتصال به اینترنت
تلویزیونهای هوشمند از طریق وای فای یا کابل میتوانند به اینترنت متصل شوند. اتصال بیسیم به اینترنت کمک میکند تا در چیدن دکوراسیون منزل خود بهتر عمل کنید. زیرا در این صورت، دغدغه استفاده از کابل را نخواهید داشت. در هر حال، اتصال به اینترنت باعث میشود دسترسی به محتواهای تصویری راحتتر باشد.
- قابلیت اتصال ابزار هوشمند به تلویزیون
تلویزیونهای هوشمند میتوانند به دستگاههای هوشمند دیگر متصل شوند. برای مثال، شما میتوانید گوشی خود را از طریق بلوتوث به نمایشگر متصل کنید. این ویژگی برای نمایش محتواهای تصویری از دستگاههای دیگر مفید است.
- امکان نصب نرم افزارهای مفید
هر تلویزیون در هنگام راه اندازی، یک پکیج از نرم افزارهای مفید را دارا است. برای مثال، برخی برندها مانند سامسونگ، تعدادی نرمافزار ورزشی بادی بیلینگ و یوگا به صورت پیش فرض دارند. این برنامهها کاملا کاربردی بوده و میتوانید با آنها ورزش کنید. در تلویزیون هوشمند، امکان نصب نرم افزارهای مختلف دیگر نیز وجود دارد.
- قابلیت ضبط برنامههای مورد علاقه
در سیستم نمایشگرهای هوشمند قابلیت ضبط برنامه دلخواهتان وجود دارد. محتواهای ضبط شده بر روی حافظه سیستم ذخیره میشوند. در نتیجه شما میتوانید در زمان مناسب به مشاهده آن بپردازید.
- قابلیت مدیریت صوتی
در تلویزیون هوشمند یک ویژگی در نظر گرفته شده است که از دستیار صوتی گوگل استفاده میکند. برای استفاده از این قابلیت، لازم است دستوراتی صوتی را برای سیستم خود تعریف کنید. برای مثال، خاموش کردن یا روشن کردن smart TV از راه دور را میتوانید با یک دستور صوتی تعریف نمایید.
- پخش موسیقی باکیفیت
سیستم صوتی در این تلویزیونها بسیار قوی و باکیفیت است. البته اگر در یک مکان با ابعاد بزرگ از آن استفاده میکنید میتوانید سینمای خانگی به آن وصل کنید.
- امکان انجام بازیهای ویدیوئی
اگر از آن گروه افرادی هستید که به بازیهای ویدئویی علاقه دارید، smart TV این نیاز شما را برآورده میکند. شما میتوانید با نصب بازیهای دلخواهتان، زمانهای فراغت خود را پر کنید.
مزایا و معایب تلویزیون هوشمند
اصلیترین مزیت تلویزیون هوشمند، برخورداری از قابلیت اتصال به اینترنت است. زیرا در این صورت، هر فرد بنا بر سلیقه خود میتواند محتوای ویدئویی مورد نظر را تماشا کند. اشتباه نکنید! قرار نیست با قطع اینترنت، نمایشگر شما بلااستفاده بماند. زیرا شما در حالت عادی و بدون اتصال به اینترنت نیز میتوانید کانالهای صدا و سیما را مشاهده کنید. اتفاقا این TVها گیرندههای دیجیتال داخلی داشته و نیازی به دستگاه دیجیتال مجزا ندارند. بنابراین به راحتی میتوانید کانالهای مورد نظر خود را دسته بندی و مشاهده نمایید.
نکته دیگر اینکه همه تلویزیونهای هوشمند، قابلیت اتصال به تلفن همراه هوشمند را نیز دارند. در نتیجه، میتوانید به راحتی گوشی خود را به آن وصل کنید. مزایای تلویزیون هوشمند از معایب آن بیشتر است. با این حال، شاید بتوان بزرگترین مشکل این نمایشگرها را بالا بودن قیمت خرید آنها دانست. البته با این حجم پیشرفته بودن تکنولوژی و کاربردها، پرداخت این هزینههای زیاد چندان دور از انتظار نیست. هر چند گران بودن تلویزیون هوشمند باعث میشود تا تنها افراد با توان مالی بالا بتوانند آن را خریداری کنند. با این حال، در بین برندهای تولیدکننده، برندهای با قیمت مناسبتر نیز وجود دارد.
چه کسانی به تلویزیون هوشمند نیاز دارند؟
با پیشرفت دنیای تکنولوژی بسیاری از افراد به دنبال تجربههای جدید هستند. تلویزیون هوشمند از آن کالاهایی است که افراد زیادی همواره برای استفاده از آنها شور و شوق نشان میدهند. زیرا امکان نصب بازیهای ویدئویی بر روی آنها وجود دارد. بنابراین با توجه به کیفیت تصویر این گونه نمایشگرهای دیجیتال، بازی کردن لذت بسیاری خواهد داشت.
ویژگی اتصال به اینترنت و تماشای فیلم و سریال به صورت آنلاین در این smart TVها، تجربه منحصربفرد دیگری را رقم میزند. بنابراین اگر از گروه افراد فیلم باز هستید، مسلما این نوع TV شما را قانع خواهد کرد. نکته دیگر این که یک گوشی را میتوان به smart TV متصل کنید. در نتیجه به راحتی میتوانید محتواهای ویدئویی و صوتی موجود در گوشی خود را از طریق این نوع TV به تصویر در آورید.
برای کسانی که علاقه به نرم افزارهای خاصی دارند نیز این نوع TVها راهگشا هستند. زیرا بسته به سیستم عامل موجود بر روی smart TV شما (لینوکس، اندروید و مانند آن ها)، امکان نصب نرم افزارهای مختلف وجود دارد.
چه کسانی نیازی به تلویزیون هوشمند ندارند؟
اگر از آن گروه افرادی هستید که به تکنولوژی و پیگیری آن علاقه چندانی ندارید، خرید تلویزیون هوشمند را به شما توصیه نمیکنیم. در صورتی که فقط به دنبال تماشای کانالهای معمولی صدا و سیما هستید، تنها کافی است یک نمونه معمولی بخرید. البته در خرید نمایشگرهای معمولی نیز باید به کیفیت تصویر و رزولوشن آن اهمیت دهید. زیرا هر چه کیفیت تصویر بالاتر باشد، وضوح آن و جذابیت تصویر بیشتر است. هر برند تولیدکننده smart TV، انواع نمایشگرهای معمولی را نیز با کیفیتهای مختلف تولید میکند.
در صورتی که کاربرد نمایشگر تنها در حد چک کردن تصویر دوربین مدار بسته باشد نیز خرید تلویزیون هوشمند توصیه نمیشود. در این گونه موارد معمولا خرید یک دستگاه 32 اینچ HD یا Full HD قابل اکتفا خواهد بود.
مطالعه پیشنهادی: تلویزیون لمسی برای تدریس
قیمت تلویزیون هوشمند چقدر است؟
در حال حاضر، برندهای مختلفی به ساخت و تولید smart TV میپردازند. ال جی، جی پلاس، سامسونگ، سونی، سام و اسنوا از شناخته شدهترین برندها در این زمینه هستند. قیمت تلویزیون هوشمند سونی، ال جی، سامسونگ و جی پلاس نسبت به انواع دیگر برندها گرانتر است. این موضوع ناشی از کیفیت ساخت بالا و معتبرتر بودن این برندها است.
از سوی دیگر، ابعاد تلویزیون که عمدتا بالای 40 اینچ هستند، بر قیمت تلویزیون هوشمند تاثیر گذار است. کیفیت تصویر نیز فاکتور مهمی در این زمینه خواهد بود. اکثر دستگاههایی که به اینترنت و بلوتوث متصل میشوند با کیفیت تصویر 4K هستند. به همین دلیل نیز قیمت بالایی دارند. به عنوان یک معیار برای اطلاع از قیمت تلویزیون هوشمند، قیمت چند برند را در زیر آوردهایم؛ این قیمتها مربوط به زمان دی 1402 است و در آینده میتواند تغییراتی داشته باشد:
- نمایشگر جی پلاس 75 اینچ QLED با قیمت حدود 58 میلیون تومان
- نمایشگر دوو 75 اینچ LED با قیمت حدود 57 میلیون تومان
- نمایشگر ال جی هوشمند 65 اینچ LED با قیمت حدود 59 میلیون تومان
- نمایشگر 55 اینچ ایکس ویژن LED با قیمت حدود 21 میلیون تومان
جمعبندی در ارتباط با تلویزیون های هوشمند
سعی کردیم تا خیلی ساده و روان، به مزایا و معایب و ویژگی های تلویزیون هوشمند بپردازیم؛ و همچنین کاربرد تلویزیون اسمارت رو به شما گفتیم! درواقع اصلی ترین تفاوت تلویزیون هوشمند با معمولی، به همون قابلیت تعامل با Web2.0 برمیگرده، که به شما اجازه پخش استریم ویدیو و موزیک، و همچنین وبگردی رو میده. بنابراین اگر هنوز اقدام به خرید تلویزیون نکرده اید، تحقیق کنید که آیا اصلا به این ویژگی ها نیاز دارید یا نه؟ چون غیر از این مورد، تفاوت بزرگ دیگه ای بین این 2 وجود ندارد، و خرید Smart TV میتونه فقط هزینه های اضافی برای شما داشته باشه.